ePortfolio-sivusto

ePortfolio / eTaito


Kirjaudu sisään (ammatillinen koulutus ja lukiot)
Kirjaudu sisään (peruskoulut)

Ajankohtaiset tiedotteet

06.04.2018
Varmuuskopiointi- ja tiedonsiirto-ohjeita lisätty:
13.3.2018
ePortfolion taustalla olevasta Mahara-järjestelmästä ollaan siirtymässä Microsoftin Office365- ja Google GSE-palveluihin (Google Suite for Education). Pyydämme kaikkia käyttäjiä tutustumaan O365:n ja GSE:n ja kopioimaan ePortfoliosta itselle tärkeät tiedot näihin Kaskon tarjoamiin ja tukemiin alustoihin. ePortfolioon/eTaitoon ei enää kannata tallettaa uutta tietoa. ekampus.mmg.fi- ja pofo.mmg.fi- alustojen käyttö päättyy kesäkuussa 2018.

Kehittämispalvelut toteuttavat huhtikuussa työpajoja, joihin kutsutaan koulujen ja oppilaitosten mentor-, tutor- ja coach- opettajia. Työpajoissa harjoitellaan tietojen tallentamista ePortfoliosta ja uusien alustojen portfoliokäyttöä. Työpajoista viestitään rehtoreita viikolla 12.

2.3.2018 Suosittelemme kaikkia käyttäjiä siirtämään ePortfolioon/eTaitoon tallentamiaan tiedostoja esimerkiksi Office 365:een tai Google Suite for Educatioon.
10.1.2018: Kokeilkaa sekä Googlen että Microsoftin kaupungin tarjoamia portfolio työkaluja. Lisätietoja näistä saat portfolion tukipostista.
22.9.2017: eTaidon sisäänkirjautumisongelmat koskevat edelleen osaa uusista käyttäjistä. Vikaa korjataan ja odotellessa voit käyttää muita oppilaitoksesi tarjoamia sähköisiä oppimisalustoja.
29.8.2017: eTaidossa on sisäänkirjautumisongelmia uusilla käyttäjillä. Ongelma on tiedossa ja korjaustoimenpiteisiin on ryhdytty. Pahoittelemme häiriötä.
5.5.2017: ePortfoliota/eTaitoa päivitetty. Lue lisää

Lue kaikki tiedotteet

Käyttötuki


9.3.2017: Käyttöohjeisiin on lisätty ohjevideoita koskien ohjaus-valikon toimintaa ja käyttöä.

Teksti- ja video-ohjeet
Käyttötuki opettajilleePortfolio on opiskelijan oppimisympäristö

ePortfolio on osaamisen kehittämisen työkalu. Se muodostaa opiskelijalle henkilökohtaisen oppimisympäristön (Personal Learning Environment, PLE), jossa opiskelija itse hallinnoi omaa oppimistaan – oppimisprosessiaan ja tuotoksiaan. Opiskelija voi työstää ja taltioida portfolioon erilaisia tuotoksia, kuten oppimistehtäviä, esseitä, projektitöitä ja muistiinpanoja. Opiskelija voi myös reflektoida oppimistaan ja syventää osaamistaan työstämällä oppimispäiväkirjaa. Opiskelijan tuotosten lisäksi portfoliossa tulee näkyväksi opiskelijan oppimisprosessi. Tämä helpottaa oppimisen ohjausta ja osaamisen tunnistamista.


Ideoita tai kysyttävää ePortfoliosta tai eTaidosta? Kerrothan meille mielipiteesi tämän kyselylomakkeen kautta.


external image oppimisymparistot_merkki.jpg