ePortfolio / eTaito


Kirjaudu sisään (ammatillinen koulutus ja lukiot)
Kirjaudu sisään (peruskoulut)

Ajankohtaiset tiedotteet

31.10.2018
Tämä ePortfolio-tukisivusto sulkeutuu 15.01.2019. Pyydämme sivuston aktiivisia käyttäjiä kopioimaan tarvitsemansa tiedot omalle koneelleen. Mahdollisissa kysymyksissä voitte olla 31.12.2018 asti yhteydessä osoitteeseen portfolio@edu.hel.fi

02.07.2018
Mahara-pohjainen ePortfolio suljettu

Ekampus.mmg.fi (lukiot ja ammatillinen koulutus) ja pofo.mmg.fi (perusopetuksen pilotti) -palvelimet ovat poistettu käytöstä ja sisäänkirjautuminen on estetty. Kasvatuksen ja koulutuksen toimialan ICT-tukipalvelut tarjoavat tuotetukea palvelulle 31.12.2018 asti osoitteessa portfolio /a\ edu.hel.fi .

Portfoliopedagogiikkaa toteutetaan tästä eteenpäin moderneilla Microsoftin ja Googlen oppimisympäristöillä. Voit kirjautua palveluihin osoitteissa:

Microsoft Office 365
Google Suite for Education (GSE)


06.04.2018
Varmuuskopiointi- ja tiedonsiirto-ohjeita lisätty:
13.3.2018
ePortfolion taustalla olevasta Mahara-järjestelmästä ollaan siirtymässä Microsoftin Office365- ja Google GSE-palveluihin (Google Suite for Education). Pyydämme kaikkia käyttäjiä tutustumaan O365:n ja GSE:n ja kopioimaan ePortfoliosta itselle tärkeät tiedot näihin Kaskon tarjoamiin ja tukemiin alustoihin. ePortfolioon/eTaitoon ei enää kannata tallettaa uutta tietoa. ekampus.mmg.fi- ja pofo.mmg.fi- alustojen käyttö päättyy kesäkuussa 2018.

Kehittämispalvelut toteuttavat huhtikuussa työpajoja, joihin kutsutaan koulujen ja oppilaitosten mentor-, tutor- ja coach- opettajia. Työpajoissa harjoitellaan tietojen tallentamista ePortfoliosta ja uusien alustojen portfoliokäyttöä. Työpajoista viestitään rehtoreita viikolla 12.

2.3.2018 Suosittelemme kaikkia käyttäjiä siirtämään ePortfolioon/eTaitoon tallentamiaan tiedostoja esimerkiksi Office 365:een tai Google Suite for Educatioon.
10.1.2018: Kokeilkaa sekä Googlen että Microsoftin kaupungin tarjoamia portfolio työkaluja. Lisätietoja näistä saat portfolion tukipostista.
22.9.2017: eTaidon sisäänkirjautumisongelmat koskevat edelleen osaa uusista käyttäjistä. Vikaa korjataan ja odotellessa voit käyttää muita oppilaitoksesi tarjoamia sähköisiä oppimisalustoja.
29.8.2017: eTaidossa on sisäänkirjautumisongelmia uusilla käyttäjillä. Ongelma on tiedossa ja korjaustoimenpiteisiin on ryhdytty. Pahoittelemme häiriötä.
5.5.2017: ePortfoliota/eTaitoa päivitetty. Lue lisää

Lue kaikki tiedotteet

Käyttötuki


9.3.2017: Käyttöohjeisiin on lisätty ohjevideoita koskien ohjaus-valikon toimintaa ja käyttöä.

Teksti- ja video-ohjeet
Käyttötuki opettajilleePortfolio on opiskelijan oppimisympäristö

ePortfolio on osaamisen kehittämisen työkalu. Se muodostaa opiskelijalle henkilökohtaisen oppimisympäristön (Personal Learning Environment, PLE), jossa opiskelija itse hallinnoi omaa oppimistaan – oppimisprosessiaan ja tuotoksiaan. Opiskelija voi työstää ja taltioida portfolioon erilaisia tuotoksia, kuten oppimistehtäviä, esseitä, projektitöitä ja muistiinpanoja. Opiskelija voi myös reflektoida oppimistaan ja syventää osaamistaan työstämällä oppimispäiväkirjaa. Opiskelijan tuotosten lisäksi portfoliossa tulee näkyväksi opiskelijan oppimisprosessi. Tämä helpottaa oppimisen ohjausta ja osaamisen tunnistamista.

external image oppimisymparistot_merkki.jpg